tarte tatin omenapiiras

Helppo tarte tatin

Kuka sanoi, että ranskalainen omenapiiras tarte tatin on vaikea valmistaa? Helpoimmillaan se syntyy neljästä raaka-aineesta noin puolessa tunnissa.

30 min
servings 6-8 annosta

06.10.2021 Elisa Ojala + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

100 g voita

2 dl sokeria

6–8 pientä, kotimaista omenaa

2 levyä (200 g) voitaikinaa

*

Tarjoiluun:

1–2 dl ranskankermaa

ripaus kanelia

Valmistusohje

1. Sulata voi valurautapannussa tai muussa lieden ja uunin kestävässä astiassa. Mittaa sokeri voisulan joukkoon, sekoita. Anna seoksen lämmetä ja sokerin ruskistua. Liesi saa olla melko kovalla teholla.
2. Sokerin ruskistuessa, leikkaa omenoista siemenkodat pois ja lohko loppuosa omenoista.
3. Nipistä kaksi sulanutta pakastevoitaikinalevyä yhteen ja kauli paistinpannunkokoiseksi levyksi.
4. Lisää omenalohkot kauniisti ruskistuneeseen voi-sokeriseokseen. Ota pannu pois liedeltä ja nosta taikina omenoiden päälle. Muotoile taikina pannun muotoon ja pistele siihen reikiä haarukalla.
5. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
6. Kumoa hieman jäähtynyt omenapiiras tarjoilulautaselle. Tarjoa tarte tatin kanelilla maustetun ranskankerman kanssa.

Viinisuositus

Nederburg The Winemaster Noble Late Harvest 2022, Alkon numero 944054, 15,48 €
jälkiruokaviini Nederburg

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla