Ainekset
8 maa-artisokkaa
100 g brie-juustoa
1 ruukku salviaa
½ tl suolaa
mustapippuria
*
Lisäksi:
25–50 g voita paistamiseen
puutikkuja, esim. grilli/varrastikkuja
Valmistusohje
1. Pese ja kuori maa-artisokat.
2. Kuumenna paistinpannu ja lisää voita sekä maa-artisokat pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokka on juuri ja juuri kypsää. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta maa-artisokat pannulta uunivuokaan.
3. Lisää paistinpannuun nokare voita ja paista salvianlehdet rapeaksi. Nosta salviat lopuksi talouspaperin päälle, jotta saat niistä liian rasvan pois.
4. Leikkaa juustosta ohuita viipaleita, laita jokaisen maa-artisokan päälle. Gratinoi grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa tai kaasupolttimella, kunnes juusto on hieman sulanut ja maa-artisokka kypsää.
5. Murskaa rapeaa salviaa jokaisen maa-artisokan pintaan. Työnnä maa-artisokat puutikkuihin ja tarjoile.