viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Syrnikit ja punajuurihilloke
Reseptit

Syrnikit ja punajuurihilloke

03.04.2020 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Syrnikit eli venäläiset rahkaletut kruunaavat pääsiäisaterian. Twistaa syrnikit punajuurella ja lakritsilla ja yhdistä makean marjaiseen viiniin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 prk (250 g) maitorahkaa

3 munaa

1 dl vehnäjauhoja

½ dl ruokosokeria

¼ tl suolaa

1 tl ruusuvettä

½ vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria

*

Paistamiseen:

voita

*

Punajuurihilloke:

2 (150 g) punajuurta

2 dl vettä

1 dl ruokosokeria

1 dl portviiniä

1 rkl ruusuvettä

1 appelsiini

*

Punajuurikermavaahto:

1 dl kuohukermaa

1 tl punajuurijauhetta, kuivattua, jauhettua (esim. Ruohonjuuri)

1 tl lakritsajauhetta (esim. Lakrids)

3 rkl maitorahkaa

*

Koristeluun:

rapeaa lakujauhetta (Raw Liquorice Powder by Johan Bulow) tai lakritsijauhetta tai tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

1.Valmista ensin punajuurihilloke. Kuori ja raasta punajuuret. Lisää raaste, vesi ja sokeri pannulle. Anna kiehua hiljalleen 20 min tai kunnes raaste on pehmeää ja vesi haihtunut.
2. Lisää portviini. Kiehauta alkoholi, lisää ruusuvesi ja appelsiinista puristettu mehu.
3. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Anna jäähtyä.
4. Tee syrnikkitaikina. Ota 3 rkl rahkaa talteen punajuurikermaa varten. Kaada loput rahkat kulhoon ja sekoita sileäksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Anna turvota vartti huoneenlämmössä.
5. Paista taikinasta lettuja lettupannulla tai isommalla paistinpannulla. Käytä paistamiseen voita.
6. Vatkaa punajuurikermavaahdon kerma löysäksi vaahdoksi punajuuri- ja lakritsijauheen kanssa. Sekoita rahkan rakenne sileäksi toisessa kulhossa. Lisää rahka kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
7. Tarjoa syrnikit punajuurikerman ja -hillokkeen kanssa. Ripottele päälle rapeaa lakua.

Viinisuositus

Brachetto d’Acqui Castelgaro 2018

Bersano Brachetto Dacqui Castelgaro 2018

Lue myös muut slaavikeittiön reseptit:

Pelmenit ja lihaliemi

Karitsavarras ja paistettu kaali

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Punajuuri-pestopasta

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka
Alkuruoka

Punajuurta ja jogurttia

time Created with Sketch.
5 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä