Ainekset
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl ruokosokeria
¼ tl suolaa
1 tl ruusuvettä
½ vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
*
Paistamiseen:
voita
*
Punajuurihilloke:
2 (150 g) punajuurta
2 dl vettä
1 dl ruokosokeria
1 dl portviiniä
1 rkl ruusuvettä
1 appelsiini
*
Punajuurikermavaahto:
1 dl kuohukermaa
1 tl punajuurijauhetta, kuivattua, jauhettua (esim. Ruohonjuuri)
1 tl lakritsajauhetta (esim. Lakrids)
3 rkl maitorahkaa
*
Koristeluun:
rapeaa lakujauhetta (Raw Liquorice Powder by Johan Bulow) tai lakritsijauhetta tai tummaa suklaata rouhittuna
Valmistusohje
1.Valmista ensin punajuurihilloke. Kuori ja raasta punajuuret. Lisää raaste, vesi ja sokeri pannulle. Anna kiehua hiljalleen 20 min tai kunnes raaste on pehmeää ja vesi haihtunut.
2. Lisää portviini. Kiehauta alkoholi, lisää ruusuvesi ja appelsiinista puristettu mehu.
3. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Anna jäähtyä.
4. Tee syrnikkitaikina. Ota 3 rkl rahkaa talteen punajuurikermaa varten. Kaada loput rahkat kulhoon ja sekoita sileäksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Anna turvota vartti huoneenlämmössä.
5. Paista taikinasta lettuja lettupannulla tai isommalla paistinpannulla. Käytä paistamiseen voita.
6. Vatkaa punajuurikermavaahdon kerma löysäksi vaahdoksi punajuuri- ja lakritsijauheen kanssa. Sekoita rahkan rakenne sileäksi toisessa kulhossa. Lisää rahka kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
7. Tarjoa syrnikit punajuurikerman ja -hillokkeen kanssa. Ripottele päälle rapeaa lakua.