Ceviche

Raikas ceviche on mainio pari rasvaisten blinien kanssa. Jäiset puolukat antavat siikacevichen makuun kirpeän puraisun.

2 h
servings 4 annosta

15.01.2020 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300 g tuoretta siikafileetä

1 sitruuna (kuori ja mehu)

2 rkl rypsiöljyä

1 pieni valkosipulinkynsi

1 tl hienoa merisuolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

1 sipuli

3 rkl lehtipersiljaa silputtuna

3 rkl tilliä silputtuna

*

Lisäksi:

1/2 dl puolukoita

blinejä (1–2 isoa tai 2–3 pientä bliniä per henkilö)

2 dl smetanaa tai kermaviiliä

Valmistusohje

1. Nypi ruodot pois siikafileistä ja leikkaa kala pieniksi paloiksi.
2. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu, sekoita molemmat kalan joukkoon. Lisää öljy. Mausta seos kuoritulla, murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Anna kalan raakakypsyä valkoiseksi 2–3 tuntia. Sekoita kerran kypsymisen aikana.
4. Kuori sipuli. Silppua sipuli ja yrtit. Lisää ne kalan sekaan. Ripottele halutessasi cevichen koristeeksi jäisiä puolukoita.
5. Tarjoa ceviche blinien ja smetanan tai kermaviilin kanssa.

Kuohuviinisuositus

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla