viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Sillijäädyke

20.12.2019 Sanna Kekäläinen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Reetta Pasanen

time Created with Sketch.
6 h
servings Created with Sketch.
6–8 annosta

Silli, kuohuviini ja vohvelit. Kylmä sillijäädyke ja lämmin vohveli on lyömätön yhdistelmä. Jos pakastaminen ei innosta, tarjoa sillijäädyke jäädyttämättä moussen tapaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 dl kuohukermaa

2 dl smetanaa

200 g matjessillifileitä

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

3 rkl tilliä hienonnettuna

1 rkl sitruunamehua

1 rkl vodkaa

1 tl juoksevaa hunajaa

½ tl valkopippuria rouhittuna myllystä

*

Tarjoiluun:

vohveleita, lettuja tai blinejä

mätiä

punasipulia

tilliä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma ja smetana kulhossa vaahdoksi.
2. Kuutioi sillifileet. Sekoita silli ja muut aineet kerma-smetanavaahtoon.
3. Laita silliseos rasiaan. Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa 6 tuntia. Sekoita muutaman kerran jäätymisen aikana.
4. Ota jäätelökauhalla palloja tai leikkaa sillijäädyke paloiksi. Tarjoa lämpimien vohveleiden, ohukaisten tai blinien kanssa. Koristele halutessasi mädillä, punasipulilla ja tillillä.

Vinkki: Jäädykkeestä tulee helposti rakenteeltaan lohkeavaa, loraus alkoholia parantaa jäädykkeen rakennetta.

Kuohuviinisuositus

Codorniu Ecológica Cava Semi Seco

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Katalonia
12,78 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Haudutettu uunikala

time Created with Sketch.
1 h
Kalaruoka
Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Hurmaava joulumenu

03.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä