Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

Paahdettu juuressalaatti valmistuu helposti yhdessä uunivuossa tai pellillä. Salaatti viimeistellään aromikkaaksi kukkaisen sitruksisella sumakki-mausteella, jota käytetään paljon Lähi-idän keittiössä.

15+35 min
servings 4 annosta

06.04.2021 Suvi Rüster + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g porkkanoita

1–2 palsternakkaaa

2 pientä omenaa

4 valkosipulinkynttä

1 rs (600 g) broilerin paistileikettä

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl sitruunanmehua

1 sitruunan raastettu kuori

2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1 tl sumakkia

150 g fetajuustoa

1 ruukku villirukolaa

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa ronskeiksi paloiksi. Kuori ja paloittele palsternakka. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Levitä porkkanat, palsternakat, omenat ja broilerin paistileikkeet isoon uunivuokaan.
3. Sekoita öljy, sitruunanmehu- ja raastettu kuori, hunaja ja suola kulhossa. Valuta kasvisten ja broilerien päälle.
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
5. Ripottele päälle sumakkia. Lisää vielä fetajuustoa ja huuhdottuja rukolanlehtiä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla