Varhaisperuna-fenkolisalaatti

Varhaisperuna-fenkolisalaatti saa makua perunasta, fenkolista ja sipulista, potkua retiiseistä ja väriä herneistä. Se nautitaan hedelmäisen valkoviinin kanssa.

40 min
servings 4–6 annosta

20.06.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

10 varhaisperunaa

vettä

1 tl suolaa

2 nippu(puna)sipulia

2 dl sokeriherneitä (riivittyinä)

8 retiisiä

1 fenkoli

1 rkl öljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl kapriksia

1/2 nippua/ruukkua tilliä

*

Kastike:

2 dl ranskankermaa

2 tl dijon-sinappia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl sitruunamehua

1 tl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

1/2 tl pippuria

1/2 nippua/ruukkua tilliä

Valmistusohje

  1. Pese ja raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Leikkaa (puna)sipulit renkaiksi ja silppua varret. Riivi sokeriherneet paloista. Viipaloi retiisit. Silppua tilli.
  3. Poista fenkolista kanta. Suikaloi fenkoli ja paista suikaleita pari minuuttia öljyssä. Lisää viinietikkaa ja keitä, kunnes se on haihtunut.
  4. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Anna perunoiden jäähtyä hetki. Kuutioi tai viipaloi perunat.
  5. Sekoita kaikki salaatin kasvikset kulhossa keskenään.
  6. Valmista kastike ja kääntele se salaattiin. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla