viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Artisokka-pinaattisalaatti

05.04.2021 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo + Viinit Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pinaattia, provolonea ja marinoitua artisokkaa pinjansiementen kanssa. Niistä on hyvä salaatti tehty.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

20 min

gluteeniton, munaton, kasvis

*

8 dl salaattipinaattia

4 marinoitua artisokansydäntä

100 g provolone-juustoa

4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

*

Kastike:

2 rkl sitruunamehua

1 tl dijon-sinappia

1 tl juoksevaa hunajaa

sormisuolaa

mustapippuria myllystä

3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Tee kastike. Sekoita sitruunamehu, sinappi ja hunaja kulhon pohjalla. Lisää suola ja muutama kierros pippuria myllystä. Kaada seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Huuhtaise pinaatit. Valuta artisokat ja leikkaa ne hieman pienemmiksi paloiksi. Ota juustosta lastumaisia paloja. Yhdistä kaikki ainekset kastikkeen kanssa.
3. Viimeistele kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi paahdetuilla pinjansiemenillä.
4. Tarjoa salaatti sellaisenaan tai pastan ja uunilihapullien kanssa.

Valkoviinisuositus

Dal Cero Vigneto Runcata 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Veneto
24,99 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Punaviinisuositus

Tommasi Valpolicella 2022

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
14,79 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä