Paahdetut punajuuret ja veriappelsiini

Punajuuri ja veriappelsiini, täydellistä sesonkiruokaa alkuvuoteen. Viinisuositus yllättää, kokeile Casal Garcia roseeviiniä!

3 h 30 min
servings 4 annosta

14.02.2019 Linnea Vihonen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

45 min + 3 h kypsymiseen ja maustumiseen

*

2 dl turkkilaista jugurttia

3–4 dl karkeaa merisuolaa

8 punajuurta

3 veriappelsiinia

suolaa

mustapippuria

1 dl pistaasipähkinöitä kuorittuina

*

Dukkah:

1 dl pistaasipähkinöitä kuorittuina

1/2 dl auringonkukansiemeniä

1 tl juustokuminansiemeniä

1 tl korianterinsiemeniä

sormisuolaa

Valmistusohje

1. Laita jugurtti valumaan kuituliinan tai talouspaperin päälle siivilään kolmeksi tunniksi.
2. Valmista dukkah-mausteseos. Paahda pistaasipähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja juustokuminaa 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Mittaa puolet (1/2 dl) pistaasipähkinöistä ja kaikki muut dukkah-seoksen aineksista pieneen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Säästä loput pistaasit koristeluun. Hienonna tasaiseksi, sattumia saa jäädä. Mausta dukkah ripauksella sormisuolaa.
4. Levitä karkea suola uunivuokaan. Asettele punajuuret suolapedille ja paahda 180-asteisessa uunissa punajuuret kypsiksi, noin 45 minuuttia.
5. Kuori jäähtyneet punajuuret niin, että ne jäävät mahdollisimman luonnollisen muotoisiksi.
6. Mausta valunut jugurtti suolalla. Raasta yhden veriappelsiinin kuori. Purista yhden veriappelsiinin mehu. Mausta jugurtti kuorella ja mehulla.
7. Kuori loput veriappelsiinit. Leikkaa appelsiinilohkot kalvottomiksi.
8. Levitä jugurtti laakealle vadille. Revi tai leikkaa punajuuret paloiksi ja levitä jogurtille. Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä ja sormisuolaa. Ripottele pinnalle vielä paahdetut kevyesti rikotut pistaasipähkinät, veriappelsiini ja dukkahia.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla