viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Graavattu pyynrinta

18.10.2018 Kati Pohja + Kuva Sami Repo

Herkullinen, vaalealihainen ja pienikokoinen pyynrinta sopii hyvin graavattavaksi. Tarjoa graavattu pyynrinta näkkileivän päältä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

munaton

30 min + 12h vetäytyminen

*

2 pyyn rintafileetä

1 l vettä

100 g karkeaa merisuolaa

5 oksaa timjamia

3 oksaa rosmariinia

1 rkl roseepippuria

1 tl mustapippureita

5 inkivääriviipaletta

*

Lisäksi:

ohutta näkkileipää

smetanaa

suolaa

limettimehua

keitettyä perunaa

mustapippuria

timjamia

Valmistusohje

1. Ota lihat sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistamista. Puhdista ja kuivaa sulaneet lihat
2. Kiehauta vesi ja lisää suola sekä mausteet. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Upota lihat liemeen 4–5 tunniksi.
4. Nosta lihat liemestä ja valuta. Pakaa lihat tiiviisti kelmuun ja nosta jääkaappiin 2–12 tunniksi.
5. Leikkaa lihoista niin ohuita viipaleita kuin mahdollista ja tarjoa alku- tai cocktailpaloina näkkileivän tai keitettyjen perunoiden päällä, suolalla ja limettimehulla maustetun smetanan, mustapippurin ja timjamin kanssa.

Vinkki: Ohjetta voi soveltaa myös kyyhkyn- ja sorsanfileille. Anna näiden isompien rintalihojen marinoitua pidempään.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä