Ainekset
6 annosta
munaton
30 min + 12h vetäytyminen
*
2 pyyn rintafileetä
1 l vettä
100 g karkeaa merisuolaa
5 oksaa timjamia
3 oksaa rosmariinia
1 rkl roseepippuria
1 tl mustapippureita
5 inkivääriviipaletta
*
Lisäksi:
ohutta näkkileipää
smetanaa
suolaa
limettimehua
keitettyä perunaa
mustapippuria
timjamia
Valmistusohje
1. Ota lihat sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistamista. Puhdista ja kuivaa sulaneet lihat
2. Kiehauta vesi ja lisää suola sekä mausteet. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Upota lihat liemeen 4–5 tunniksi.
4. Nosta lihat liemestä ja valuta. Pakaa lihat tiiviisti kelmuun ja nosta jääkaappiin 2–12 tunniksi.
5. Leikkaa lihoista niin ohuita viipaleita kuin mahdollista ja tarjoa alku- tai cocktailpaloina näkkileivän tai keitettyjen perunoiden päällä, suolalla ja limettimehulla maustetun smetanan, mustapippurin ja timjamin kanssa.
Vinkki: Ohjetta voi soveltaa myös kyyhkyn- ja sorsanfileille. Anna näiden isompien rintalihojen marinoitua pidempään.