viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattu tiikerikakku ja raparperijäätelö

26.04.2018 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
8 h
servings Created with Sketch.
8–10 annosta

Tiikerikakku saa rusketusraidat grillissä. Tarjoa sen kanssa ilman jäätelökonetta valmistuvaa raparperijätskiä kevään ensimmäisistä raparpereista.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8–10 annosta

1 h + 8 h jäätymiseen

*

5 dl raparperia (1 cm paloina)

1 dl hillosokeria

2 rkl sitruunamehua

1/2 vaniljatangon siemenet

5 dl kuohukermaa

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

*

Tiikerikakku:

200 g huoneenlämpöistä voita


2 dl sokeria


3 munaa


3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl raastettua appelsiininkuorta


2 rkl appelsiinimehua

3 rkl tummaa kaakaojauhetta


2–4 rkl kuohukermaa

*

Koristeluun:

marjoja

syötäviä kukkia (orvokkeja, krassia, voikukkaa)

Valmistusohje

1. Valmista raparperijäätelö hyvissä ajoin. Mittaa raparperipalat, sokeri, sitruunamehu ja vaniljansiemenet pannulle.
2. Keitä keskilämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää, noin 8 minuuttia.
3. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin ja anna viilentyä tunti.
4. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi.
5. Kaada seos suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Lisää raparperi ja sekoita se raidoiksi sekaan. Peitä kelmulla. Nosta pakastimeen ja anna jäätyä 8 tuntia.
6. Leivo tiikerikakku. Laita pitkänomainen leivinpaperi pinnoitettuun, suorakaidekakkuvuokaan (vetoisuus noin 1 l). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
7. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi, tasaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten vaahtoon.
8. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sekoita taikinaan puuhaarukalla.
9. Ota taikinasta 2/3 eri kulhoon. Sekoita siihen appelsiininkuori ja -mehu.
10. Sekoita loppuun (1/3) taikinaan kaakaojauhe. Lisää sen verran kermaa, että tumma taikina on yhtä paksua kuin vaalea taikina.
11. Lusikoi vuoan pohjalle vaaleaa ja tummaa taikinaa rennosti. Tee toinen kerros siten, että vaalean taikinan päälle tulee tummaa ja päinvastoin. Voit halutessasi vetää veitsellä taikinoita hieman sekaisin.
12. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
13. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota vuoka.
14. Leikkaa kakusta viipaleita. Grillaa niihin halutessasi parilaraidat. Tarjoa raparperijäätelön kanssa. Koristele halutessasi marjoilla ja syötävillä kukilla.

Viinisuositus

Dr. Nägler Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Beerenauslese 2011

Alkon tuotenro 1:

Makea viini Rheingau
24,85 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Porvoon mitalla jäätelöä

05.08.2020 Elisa Johansson + Kuvat Ville Palonen

Sami Kurosen kesään kuuluvat grilliruoat ja hyvät viinit

Kaupallinen yhteistyö

31.05.2019 Viinilehden toimitus + Juomavinkki.fi

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä