Ruskistettu timjamivoi-kukkakaali, vuohenjuustopolenta ja tahinijogurtti

Ruskistettu kukkakaali on vuohenjuustopolentan ja tahinijogurtin kanssa herkkujen aatelia. Tarjoile hedelmäisen valkoviinin kanssa.

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

45 min

*

1 iso kukkakaali

100 g voita

1 rkl timjamia hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

*

Tahinijogurtti:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 rkl tahinia

2 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

suolaa

*

Polenta:

4 dl kasvislientä

1 1/2 dl polentajauhoja

1 dl pehmeää vuohenjuustoa

1 rkl sherryetikkaa

suolaa

Valmistusohje

1. Nosta kukkakaali leivinpaperilla suojattuun uunivuokaan.
2. Ruskista voi kattilassa eli kuumenna, kunnes voi on kauniin ruskeaa. Lisää voihin hienonnetut timjamit.
3. Kaada ruskistettu voi kukkakaalin päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Valmista tahinijogurtti kukkakaalin kypsyessä sekoittamalla kaikki tahinijogurtin ainekset keskenään. Anna maustua viileässä.
5. Valmista polenta. Kiehauta kasvisliemi, lisää polentajauhot voimakkaasti sekoittaen ja hauduta 10 minuuttia. Sekoittele välillä.
6. Lisää vuohenjuusto, etikka ja suolaa.
7. Tarkista kaalin kypsyys ja tarjoile jaettavana ruokana polentan ja tahinijogurtin kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla