Ainekset
500 g hyvää kotimaista meri- tai kirjolohta
1–2 rkl karkeaa merisuolaa
Liemi
5 dl vettä
1,5 dl väkiviinaetikkaa
1,5 dl sokeria
2 kpl laakerinlehteä
noin 10 kpl valkopippuria
1 tl sinapinsiemeniä
punasipulia
porkkanaa
Valmistusohje
Poista lohifileen palasta selkäpiikit. Leikkaa fileestä pois rasvaiset osat. Levitä suola kalan lihapuolelle ja anna kraavaantua yli yön jääkaapissa. Valmista etikkaliemi keittämällä kaikkia liemen aineksia yhdessä viitisen minuuttia. Pane liemi jäähtymään jääkaappiin.
Seuraavana päivänä leikkaa lohesta nahka pois ja poista myös rumat tummat osat fileen nahkapuolelta. Leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Asettele lohikuutiot ja porkkana- sekä sipuliviipaleet kerroksittain astiaan. Kaada liemi päälle. Lohi on valmista seuraavana päivänä ja säilyy kylmässä usean päivän ajan.