viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kalamurekkeella täytetty meriantura ja Noilly Prat -kastiketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista merianturoista nahka. Irrota fileet veitsellä ruodoista. Merianturoiden ruodoista tulee hyvä kalaliemi, joten älä heitä niitä pois! Mausta fileet pippurilla ja suolalla. Valmista kalamureke. Sitä tehtäessä kaikkien ainesten on oltava kylmiä. Jauha haukifilee kahteen kertaan lihamyllyssä (tai tehosekoittimessa). Siirrä murekemassa teräskulhoon ja jäähdytä se kylmäksi jääkaapissa. Mausta massa pippurilla ja suolalla ja lisää joukkoon kylmä […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 merianturaa

2 dl valkoviiniä

2 dl Noilly Prat -vermuttia

4 rkl kirkastettua voita

2 tl kapriksia

10-15 kpl viinirypälettä

200 g haukifileetä

valkopippuria myllystä

suolaa

2 dl kermaa

2 munanvalkuaista

Kastike

1 kpl salottisipuli silputtuna

4 rkl voita

20 kpl vihreää viinirypälettä

kalojen paistoliemi

1 dl kermaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista merianturoista nahka. Irrota fileet veitsellä ruodoista. Merianturoiden ruodoista tulee hyvä kalaliemi, joten älä heitä niitä pois! Mausta fileet pippurilla ja suolalla.

Valmista kalamureke. Sitä tehtäessä kaikkien ainesten on oltava kylmiä. Jauha haukifilee kahteen kertaan lihamyllyssä (tai tehosekoittimessa). Siirrä murekemassa teräskulhoon ja jäähdytä se kylmäksi jääkaapissa. Mausta massa pippurilla ja suolalla ja lisää joukkoon kylmä kerma juoksevana nauhana ja pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaiset yksitellen varovasti sekoittaen.

Kaavi mureke pursotinpussiin. Pursota neljälle merianturafileelle mureketta ja pane loput neljä fileetä murekefileiden päälle kanneksi. Ruskista fileet kirkastetussa voissa paistinpannulla molemmin puolin. Nosta ne voideltuun paistovuokaan kapristen, rypäleiden, viinin ja vermutin kanssa. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota liemi talteen, peitä kalat foliolla ja pidä lämpimässä. Nosta fileet lautasille ja kaada kuuma kastike päälle.

Kastike

Kuullota sipuli kattilassa pehmeäksi 2 ruokalusikallisessa voita. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä mahdolliset kivet. Lisää viinirypäleet ja kalojen paistoliemi sipulin joukkoon ja anna kiehua hetki. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa loppu kylmä voi kastikkeeseen. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Frio Nordic

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä