viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Toscakakku

26.06.2012 Antti Vahtera

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää voi ja appelsiinin mehu. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. Muista sekoitella koko ajan. Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. Kuorruta 225-asteisessa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pohja

3 kananmunaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1-2 tl leivinjauhetta

1 appelsiinin mehu

100 g sulatettua voita

Kuorrutus

140 g mantelilastuja

140 g sokeria

140 g voita

1,5 dl kermaa

1 rkl siirappia

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää voi ja appelsiinin mehu. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. Muista sekoitella koko ajan. Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. Kuorruta 225-asteisessa uunissa 5 – 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä