viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Peruna-tilliohukaiset, lämminsavulohta ja smetanaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg jauhoisia perunoita kuorittuina

5 dl kermaa

4 kananmunaa

5 rkl vehnäjauhoja

1 dl silputtua tilliä

valkopippuria myllystä

suolaa

kirkastettua voita

Lohta smetanassa

150 g lämminsavustettua lohifileetä

2 dl smetanaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 sitruunan mehu

1 dl silputtua tilliä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa voissa.

Lohta smetanassa

Poista lohifileestä piikit ja ylimääräiset rasvat. Paloittele filee käsin varovasti, rikkomatta kalan rakennetta. Sekoita kulhossa notkeaksi smetana, sinappi ja sitruunamehu. Lisää joukkoon tilli ja kalanpalat ja sekoita varovasti. Mausta pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä