viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Jääkellarilohi

26.06.2012 Antti Vahtera

Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi. Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä! Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi. Tarjoa reiluina, vajaan […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–2 kg tuoretta lohta

Liemi

2 l vettä

200 g merisuolaa

80–100 g sokeria

1 tl kuminaa

5–6 maustepippuria

tillinvarsia

Sinappimajoneesi

1 dl majoneesia

1 rkl makeahkoa sinappia

tillisilppua

Valmistusohje

Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi.

Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä!

Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi.

Tarjoa reiluina, vajaan sentin paksuisina viipaleina vaikkapa tumman leivän kanssa ja sinappimajoneesin kera.

Sinappimajoneesi

Sekoita ainekset keskenään.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä