Ainekset
1–2 kg tuoretta lohta
Liemi
2 l vettä
200 g merisuolaa
80–100 g sokeria
1 tl kuminaa
5–6 maustepippuria
tillinvarsia
Sinappimajoneesi
1 dl majoneesia
1 rkl makeahkoa sinappia
tillisilppua
Valmistusohje
Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi.
Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä!
Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi.
Tarjoa reiluina, vajaan sentin paksuisina viipaleina vaikkapa tumman leivän kanssa ja sinappimajoneesin kera.
Sinappimajoneesi
Sekoita ainekset keskenään.