viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Valkosuklaa-mansikkakakku

26.06.2012 Antti Vahtera

Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa juoksevaksi vesihauteessa miedossa lämmössä. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita maito sulatetun suklaan joukkoon. Kaada suklaa-maitoseos munavaahtoon ja jäähdytä kylmäksi koko ajan sekoittaen siten, ettei liivate hyydy kokkareiksi. Tee kakku pienelle leikkuulaudalle, voipaperin päälle. Lisää täytemassaan notkeahko kermavaahto ja kaada […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Yhden kananmunan sokerikakkupohja

Täyte

2 dl maitoa

1 kananmuna

35 g sokeria

3 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa

120 g valkosuklaata

2-3 pientä ropposta mansikoita

Sokeriliemihyytelö

1 dl sokerilientä

1 kpl liivatelehti

Valmistusohje

Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa juoksevaksi vesihauteessa miedossa lämmössä.

Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita maito sulatetun suklaan joukkoon.

Kaada suklaa-maitoseos munavaahtoon ja jäähdytä kylmäksi koko ajan sekoittaen siten, ettei liivate hyydy kokkareiksi.

Tee kakku pienelle leikkuulaudalle, voipaperin päälle. Lisää täytemassaan notkeahko kermavaahto ja kaada pyöreään, 5 cm korkean irtopohjavuoan renkaaseen, jonka pohjalla on 5 mm:n paksuinen sokerikakkupohja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen koristelua ja renkaan irrotusta.

Koristele kakku neljään osaan leikatuilla mansikoilla. Kiillota mansikat sokeriliemihyytelöllä.

Sokeriliemihyytelö

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Lämmitä sokeriliemi ja lisää valutettu liivatelehti. Jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi kunnes se alkaa hyytyä. Sivele lientä marjojen pintaan pullasudilla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä