Valkosuklaa-mansikkakakku

Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa juoksevaksi vesihauteessa miedossa lämmössä. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita maito sulatetun suklaan joukkoon. Kaada suklaa-maitoseos munavaahtoon ja jäähdytä kylmäksi koko ajan sekoittaen siten, ettei liivate hyydy kokkareiksi. Tee kakku pienelle leikkuulaudalle, voipaperin päälle. Lisää täytemassaan notkeahko kermavaahto ja kaada […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Yhden kananmunan sokerikakkupohja

Täyte

2 dl maitoa

1 kananmuna

35 g sokeria

3 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa

120 g valkosuklaata

2-3 pientä ropposta mansikoita

Sokeriliemihyytelö

1 dl sokerilientä

1 kpl liivatelehti

Valmistusohje

Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa juoksevaksi vesihauteessa miedossa lämmössä.

Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita maito sulatetun suklaan joukkoon.

Kaada suklaa-maitoseos munavaahtoon ja jäähdytä kylmäksi koko ajan sekoittaen siten, ettei liivate hyydy kokkareiksi.

Tee kakku pienelle leikkuulaudalle, voipaperin päälle. Lisää täytemassaan notkeahko kermavaahto ja kaada pyöreään, 5 cm korkean irtopohjavuoan renkaaseen, jonka pohjalla on 5 mm:n paksuinen sokerikakkupohja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen koristelua ja renkaan irrotusta.

Koristele kakku neljään osaan leikatuilla mansikoilla. Kiillota mansikat sokeriliemihyytelöllä.

Sokeriliemihyytelö

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Lämmitä sokeriliemi ja lisää valutettu liivatelehti. Jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi kunnes se alkaa hyytyä. Sivele lientä marjojen pintaan pullasudilla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla