Ainekset
10 annosta
50 min + 10 min paistamiseen
*
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
ripaus suolaa
*
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
2 rkl sokeria
1 sitruuna (kuori ja mehu)
200 g luumuhilloa
*
Kostutukseen:
1/2-1 dl kahvilikööriä tai punssia
*
Kuorrute:
120 g tummaa suklaata
80 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
tomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista (1 dl) vaaleaksi vaahdoksi.
2. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja loput sokerista marengiksi eli kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää marenki keltuaisvaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi munaseokseen. Kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
6. Ota uunista ja kumoa kakkulevy toisen leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
7. Valmista täyte. Vaahdota kerma, mascarpone ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi. Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori.
8. Kostuta kakkupohja liköörillä.
9. Levitä hillo ja kermatäyte pohjan päälle ja kääri rullalle kuten kääretorttu. Voit halutessasi muotoilla runkoon oksia, leikkaamalla rullasta pieniä paloja ja asettamalla ne kääretortun päälle.
10. Sulata kuorrutteen suklaa ja lisää se ranskankerman sekaan. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
11. Levitä massa kääretortun päälle ja muotoile haarukalla puunrunkoa muistuttavaa kuviota.
12. Ripottele pintaan tomusokeria. Tarjoa jouluhalko jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.