Perinteinen ranskalainen jouluhalko

Buche de noel, ranskalainen jouluhalko, on näyttävä tarjottava joulun ajan jälkiruoaksi tai kahvipöytään.

1 h
servings 10 annosta

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli: Juuli Hakkarainen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

10 annosta

50 min + 10 min paistamiseen

*

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl jauhettua kanelia

ripaus suolaa

*

Täyte:

2 dl kuohukermaa

200 g mascarponejuustoa

2 rkl sokeria

1 sitruuna (kuori ja mehu)

200 g luumuhilloa

*

Kostutukseen:

1/2-1 dl kahvilikööriä tai punssia

*

Kuorrute:

120 g tummaa suklaata

80 g ranskankermaa

1 dl kuohukermaa

tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista (1 dl) vaaleaksi vaahdoksi.
2. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja loput sokerista marengiksi eli kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää marenki keltuaisvaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi munaseokseen. Kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
6. Ota uunista ja kumoa kakkulevy toisen leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
7. Valmista täyte. Vaahdota kerma, mascarpone ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi. Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori.
8. Kostuta kakkupohja liköörillä.
9. Levitä hillo ja kermatäyte pohjan päälle ja kääri rullalle kuten kääretorttu. Voit halutessasi muotoilla runkoon oksia, leikkaamalla rullasta pieniä paloja ja asettamalla ne kääretortun päälle.
10. Sulata kuorrutteen suklaa ja lisää se ranskankerman sekaan. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
11. Levitä massa kääretortun päälle ja muotoile haarukalla puunrunkoa muistuttavaa kuviota.
12. Ripottele pintaan tomusokeria. Tarjoa jouluhalko jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla