viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahtokermavanukas eli Crème Brûlée

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jäähdytä massa kylmäksi. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95 C uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 munankeltuaista

2,5 dl kuohukerma

0,5 dl maitoa

1 vaniljatanko

3 / 4 dl sokeria

fariini- ja kidesokeria koristeluun

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jäähdytä massa kylmäksi. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin.

Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95 C uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman fariinikidesokerisekoitusta. Polta pinta rapeaksi joko käsikaasupullolla tai uunin grillissä. Tarjoa lisukkeena tuoreita hedelmiä.

Jos vanukas ei jähmety annetussa ajassa, älä nosta lämpöä, vaan jatka paistamista. Liian kuumassa uunissa vanukkaasta tulee kokkareista.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä