viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Konjakki-yrttivoilla kuorrutettu hummeri

26.06.2012 Antti Vahtera

Paina hummerin panssaria kevyesti lämpimällä kädellä, kunnes hummeri rauhoittuu. Pidä hummeri tukevasti työlaudalla ja paina terävä puukko syvälle pyrstön ja pään taitekohtaan ja leikkaa nopeasti hummeri puoliksi pituussuuntaan. Säilytä panssarit yhtenäisinä täyttämistä varten. Poista pyrstöstä suoli. Kaavi pääosan panssareista kaikki sisältö kulhoon. Irrota panssarin tyvestä jalat saksineen ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Riko […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 elävää hummeria

1 dl kirkastettua voita*

1 dl silputtua basilikaa

4 dl silputtua lehtipersiljaa

Maldon-suolaa

valkopippuria myllystä

2 cl konjakkia

Valmistusohje

Paina hummerin panssaria kevyesti lämpimällä kädellä, kunnes hummeri rauhoittuu. Pidä hummeri tukevasti työlaudalla ja paina terävä puukko syvälle pyrstön ja pään taitekohtaan ja leikkaa nopeasti hummeri puoliksi pituussuuntaan. Säilytä panssarit yhtenäisinä täyttämistä varten.

Poista pyrstöstä suoli. Kaavi pääosan panssareista kaikki sisältö kulhoon. Irrota panssarin tyvestä jalat saksineen ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Riko jalat ja sakset ja kaiva liha panssareista hummerinpuolikkaiden tyhjään päänkoloon. Laita yrttisilput kulhoon hummerin lihojen ja lämpimän voisulan kanssa. Sekoita hyvin ja mausta seos konjakilla, pippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

Sivele seos tasaisesti hummerinpuolikkaiden päälle. Nosta hummerit 240-asteiseen uuniin ja kypsennä niitä noin 4–5 minuuttia. Herkuttele heti!

*(Sulata voi kattilassa, anna heran laskeutua kattilan pohjalle ja käytä vain päällä oleva kirkas voi)

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä