Raparperi-paahtokermavanukas

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit. Kypsennä 95 – 100-asteisessa uunissa n. 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 munankeltuaista

1 dl sokeria

1 vaniljatanko

2,5 dl kuohukermaa

0,5 dl maitoa

2 raparperitankoa

Fariini-kidesokerisekoitusta pintaan.

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit. Kypsennä 95 – 100-asteisessa uunissa n. 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu juoksevalta, niin jatka kypsennystä nostamatta lämpötilaa, kunnes vanukas on kiinteä. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pintaan sokeriseosta ja polta käsikaasupullolla tai uunin grillissä rapean ruskeaksi.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Ukraina-ilmiö Lontoossa

Ukrainalaiset ravintolat hurmaavat Lontoossa

Mriya-ravintolassa Lontoossa pääsee maistelemaan artesaanituottajien ukrainalaisviinejä ja moderneja tulkintoja ukrainalaisesta ruoasta. Tarjolla on myös borssia ja muuta perinneruokaa.

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla