Vegaaninen selleri-päärynäkeitto ja tyrnivinaigrette

Vegaaninen keitto, jonka juju on uunissa hartaasti paahdettu selleri. Nautitaan luomuviinin kanssa.

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton, munaton, vegaani

30 min + 45 min kypsymiseen

*

1/2 juuriselleri

1–2 rkl rypsiöljyä

2 päärynää

2 salottisipulia

1 rkl öljyä

1 dl cashewpähkinöitä

1 l manteli- tai pähkinämaitoa

suolaa

mustapippuria

*

Tyrnivinaigrette:

1/4 dl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

1/2 dl rypsiöljyä

1 dl tyrnimarjoja

Valmistusohje

1. Kuori selleri ja paloittele se hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Nosta palat uunivuokaan ja pirskottele pintaan rypsiöljyä. Kypsennä selleriä uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja paahtuneita.
3. Kuori päärynät ja sipulit. Pilko pieniksi paloiksi.
4. Kuullota ne kattilassa öljyssä, lisää paahtuneet sellerit, pähkinät ja mantelimaito.
5. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia.
6. Keiton kiehuessa valmista tyrnivinaigrette. Sekoita etikka, sokeri sekä mausteet keskenään. Lisää öljy ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi hieman murskatut tyrnimarjat. 7. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
8. Tarjoile vegaaninen keitto tyrnivinaigreten kanssa.

Luomuviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla