viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Granaattiomenavinaigrette

12.06.2017 Reima Mäenpää + Jari Lönnberg

Tässä erinomainen kastike maustamaan grillikasviksia. Käytä marinointiin ja voitele kasviksia vinaigretella myös grillauksen aikana.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Noin 2 dl

5 min + 15 min maustumiseen

*

1 dl oliiviöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl granaattiomenasiirappia (suurista ruoka- ja itämaisista kaupoista)

1 rkl hunajaa

1/2 dl (10 g) timjamia hienonnettuna

reilu 1 dl (20 g) lehtipersiljaa hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista vinaigrette sekoittamalla oliiviöljyyn kaikki ainekset. Anna maustua. Käytä vinaigrettea erilaisten grilliruokien kastikkeena ja maustamiseen.

Vinkki: Käytä granaattiomenavinaigrettea grillikasvisten voiteluun myös grillaamisen aikana. Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä