Kesäinen parsasalaatti

Parsasalaatti syntyy parsasta, gorgonzolasta ja uppomunasta ja maistuu ihanan kesäiseltä.

30 min
servings 4 annosta

24.05.2017 Arttu Mäkelä + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

valmistusaika 30 min

*

1 nippu vihreää parsaa

vettä

suolaa

4 retiisiä

4 munaa

2 l vettä

1,4 dl väkiviinaetikkaa

suolaa

2 ruukkua salaattia (esim. rucola ja salanova)

100 g gorgonzola-juustoa

mustapippuria

*

Sitruunavinaigrette:

1 (luomu)sitruuna

1/2 dl neitsytoliiviöljyä

1/4 dl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Keitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes parsat on rapsakoita.
2. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi jääveteen.
3. Valmista uppomunat. Mittaa vesi, etikka ja ripaus suolaa kattilaan. Lämmitä lähes kiehuvaksi. Riko muna kahvikuppiin. Pyöräytä veteen kierre ja kaada muna varovasti veteen. Tee samoin lopuille munille. Kypsennä 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liinalle valumaan.
4. Revi salaatit kulhoon. Leikkaa parsat pitkittäin halki ja lisää valutettujen retiisien kanssa salaattiin.
5. Valmista sitruunavinaigrette. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää loput ainekset, sekoita. Kaada sitruunavinaigrette kulhoon salaatin sekaan.
5. Nostele parsasalaatti lautasille, murustele päälle gorgonzola. Aseta uppomuna salaatin päälle. Rouhaise mustapippuria myllystä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla