Juustokakku-suklaamuna

Juustokakku-suklaamunat syntyvät pääsiäismunien tyhjiin suklaakuoriin. Täyteläinen, sitruunaisen raikas juustotahna sopii täydellisesti suklaan kanssa.

20 min
servings 6 annosta

01.04.2019 Resepti: Suvi Rüster + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo + Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 annosta

gluteeniton

20 min + 3 h hyytymiseen

*

6 suklaamunaa (esim. Kinder)

1 liivatelehti

1 dl kuohukermaa

100 g sitruunatuorejuustoa

1/2 dl sokeria

1/2 limetin raastettu kuori

1 rkl limetinmehua

1 passio-hedelmän sisus

Valmistusohje

1. Leikkaa suklaamunat varovasti päästä auki sen verran, että saat sisältä poistettua yllätyksen.
2. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi.
3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Nostele joukkoon kermavaahto.
4. Kuumenna limetinmehutilkka mikrossa pienessä kulhossa. Sulata ja sekoita liivatelehti kuuman mehun joukkoon. Kaada liivatemehu tuorejuustotäytteeseen ohuena nauhana sekoitellen.
5. Nosta suklaamunat kananmunakennoon tai munakuppeihin, jotta ne pyvyvät pystyssä. Lusikoi tuorejuustotäytettä suklaamunien sisälle. Halkaise passiohedelmä ja kaavi sisusta täytteen päälle. Peitä esimerkiksi alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi.
6. Nosta munat hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa. Tarjoa juustokakku-suklaamuna jälkiruoaksi.

Vinkki: Halutessasi voit valmistaa munien täytteen myös ilman liivatetta, jolloin täytetyt pääsiäismunat valmistuu nopeammin, mutta koostumus on liivatteella hyydytettyä täytettä valuvampi.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla