viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Siemenleipä

22.02.2017 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Tuhti siemenleipä on ravitseva ja herkullinen seuralainen aterialle, tai nautittavaksi välipalana. Sopii ihan kaikille, sillä tämä "ihmeleipä" on gluteeniton, maidoton, munaton ja hiivaton.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 vuokaleipä

gluteeniton, hiivaton, munaton, maidoton

15 min + 3,5 h turpoamiseen ja paistamiseen

*

5 dl siemensekoitusta

5 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta

4 1/2 rkl psylliumkuitujauhetta (esim. Risenta)

1 1/2 tl suolaa

1 dl kuivattuja aprikooseja paloina

4 1/2 rkl kookosöljyä (tai voita)

1 1/2 rkl hunajaa

5 dl vettä

1 rkl kookosöljyä vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja aprikoosipalat.
2. Sulata kookosöljy (tai voi) ja hunaja mikrossa tai vesihauteessa. Kaada öljyseos ja huoneenlämpöinen vesi kuiviin aineisiin. Sekoita paksuksi taikinaksi.
3. Voitele leipävuoka (noin 10×24 cm) kookosöljyllä ja painele taikina vuokaan. Anna turvota jääkaapissa noin 2 tuntia.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta uunipellille ja jatka paistamista noin 1 tunti, kunnes leipä on saanut väriä ja ääni on koputellessa ontto.
5. Tarjoa siemenleipä jäähtyneenä vaikka avokadon ja mustapippurin tai tuorejuuston kera.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Munakoisoleipä

time Created with Sketch.
1 h + sillin tekeytyminen h
Kasvisruoka

Lue lisää

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Italialaiset pastabileet

27.02.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä