Halstrattu siika

Halstrattu siika on grillikauden helppo kalaherkku. Tarjoile sen kanssa uusia perunoita, kermaviilikastiketta tai näkkileipää.

30 min
servings 4 annosta

20.02.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton, gluteeniton

valmistusaika 30 min

*

4-8 kokonaista pikkusiikaa

hienoa merisuolaa

rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele kalat nopeasti jääkylmän veden alla, valuta ja kuivaa kevyesti talouspaperilla.
2. Suolaa kalat merisuolalla sisältä ja pinnasta, oman maun mukaan.
3. Valele kevyesti rypsiöljyä halsterin pintaan, jotta kalat eivät tartu siihen.
4. Lado kalat halsteriin ja nosta halsteri kuumennettuun grilliin. Kypsennä siikoja hehkuvan kuumassa grillissä noin 4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kalat ovat kypsiä.
5. Nauti halstrattua siikaa näkkileivän, varhaisperunoiden, marinoidun fenkolin ja piparjuurikastikkeen kera.

Vinkki: Voit halstrata siiat myös erittäin kuumalla pannulla tai parilalla. Kuumenna pannu täydellä teholla, ripottele pannun pintaan vähän merisuolaa ja nostele kalat pannulle. Halstraa molemmin puolin noin 4 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä.

Tarjoile halstratun siian kanssa sitrusmarinoitua fenkolia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla