Kampasimpukka-carpaccio ja versosalaattia

Kampasimpukka-carpaccio on loistava merellisen raikas alkuruoka.

14.02.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton

*

8 kampasimpukanlihaa

1/2 tl (meri)suolaa (hienoa)

2 limettiä

*

Versosalaatti:

1 ras sinimailasen versoja

1 ruukku korianteria

*

Sitruunavinegretti:

2 rkl laadukasta oliiviöljyä

1 (luomu)sitruunan mehu

1/2 tl (meri)suolaa (hienoa)

1/2 tl hunajaa

*

Kurkumamajoneesi:

1 dl majoneesia

1/2 tl kurkumajauhetta

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kampasimpukat ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.
2. Levitä viipaleet lautasille ja mausta suolalla. Purista viipaleille limetin mehua juuri ennen tarjoilua.
3. Valmista kampasimpukoille seuraksi versosalaattia. Pese versot ja korianteri. Nypi korianteri ja sekoita se versojen kanssa.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
5. Mausta salaatti vinegretillä juuri ennen tarjoilua.
6. Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile kurkumamajoneesi kampasimpukoiden kanssa

Vinkki:
Koristele annos Nori-merilevällä, josta saa saksilla leikattua ohuita suikaleita. Tarjoile lisäksi paahdettua leipää.

Tiesitkö:
Kampasimpukan lihan voi syödä raakana tai kypsentää sitrusmehulla, paistaminen ei aina ole tarpeen.

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla