viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Blinit ja kampasimpukka-lohitartar

09.02.2017 Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Blinit ovat sesongissa joka talvi. Tämä bliniohje toimii perinteisten täytteiden tai vaikkapa kampasimpukka-lohitartarin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Taikinajuuri (800 g):

5 dl täysmaitoa

1/2 ps kuivahiivaa

1 1/2 rkl suolaa

1 1/2 rkl sokeria

6 dl tattarijauhoja

*

Taikina:

800 g taikinajuurta

1 muna

5 dl olutta

4 dl vehnäjauhoja

3 valkuaista (vatkattu pehmeäksi vaahdoksi)

*

Paistamiseen:

150 g kirkastettua voita

*

Kampasimpukka-lohitartar:

100 g kampasimpukoita

100 g lohifileetä (nahaton)

ripaus suolaa ja sokeria

2 rkl punasipulia (hienonnettuna)

1 tl ruohosipulia (hienonnettuna)

1 tl kapriksia (pieniä)

1/2 sitruunan mehu

1/2 rkl öljyä

1/2 tl Dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään.
2. Anna juuren käydä vuorokausi lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä.
3. Sekoita juureen kananmuna, olut ja vehnäjauhot.
4. Nostele sen jälkeen sekaan vaahdotetut valkuaiset.
5. Paista blinit rapeiksi valurautapannussa, runsaassa kirkastetussa voissa.
6. Valmista kampasimpukka-lohitartar. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Poista kampasimpukoista sitkeä jänne. Leikkaa myös kampasimpukanliha pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
7. Yhdistä lohi ja kampasimpukka. Mausta kevyesti suolalla ja ripauksella sokeria. Säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna.
8. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Tee lopuista raaka-aineista maustekastike, johon lisäät hienonnetut sipulit.
9. Mausta lohi-kampasimpukkaseosta 5-10 minuuttia ennen tarjoilua maustekastikkeella.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

10.04.2025 Paula Kultanen Ribas + Kuvat Johanna Erjonsalo

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä