Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Osallistuin syyskuussa virtuaaliselle sadonkorjuumatkalle Douron laaksossa. Kuuntelin keittiöni pöydän ääressä videopuhelun välityksellä Fladgate Partnerhsipin (Taylor’s, Fonseca, Croft ja Krohn) pääviinintekijän David Guimaraens kuulumisia sadonkorjuun keskeltä. Vaikka Davidin selontekoa olisi ollut mukavampi kuunnella paikan päällä kylmää portugalilaista Super Bock -olutta siemaillen, tunnelma oli aistittavissa tietokoneen ruudultakin.
Mikä sopisikaan paremmin syksyyn kuin punaviini? Alkon tilausvalikoimasta löytyy varsin mukavia viiniseuralaisia Australiasta.
Totta. Jokainen kunnon kuplafiili tietää, että puolikas pullo (demi-bouteille) tai varsinkaan vajaan parin desilitran piccolo ei tuo samppanjan vivahteita parhaalla tavalla esiin. Etenkin piccoloissa juoman laatu on heikompi, sillä viini ei käy samppanjaksi pikkupulloissa, vaan ne täytetään isommista pulloista. Pienissä pulloissa samppanja tuppaa myös hapettumaan nopeammin.
Jos olet haaveillut istuvasi viinitilalla lämpimässä illassa uskomattoman kirkkaan tähtitaivaan alla, Tarapacan viinitilalla Chilessä se onnistuu. Tila nimittäin sijaitsee niin ”keskellä ei mitään”, ettei valosaasteet häiritse taivaan tarkastelua.
Tavallaan se oli vain lasi viiniä. Huomaamatta huitaistuja viinilasillisia tulee yhden ihmiselämän aikana juotua helposti tuhansia. Ei kannattaisi, siis huitaista huomaamatta. Se, mikä päällisin puolin vaikuttaa vain tuiki tavalliselta lasilta viiniä, on aina kuitenkin monimutkaisen ja hienostuneen prosessin kautta syntynyt poikkeuksellinen luonnontuote, jolle on syytä antaa sille kuuluva arvo.
Pikkupullo pelastaa arjen ja säästää hävikkiä, kun juojia on vain muutama. Joskus pieni pullollinen auttaa pääsemään käsiksi huipputuotteisiin, joihin ei muuten kukkaron sisältö riittäisi. Valitsimme viisi loistavaa viiniä 0,375 litran kokoluokasta.
Maa-artisokan persoonallisessa maussa on mukavasti makeutta, viehkeää pähkinäisyyttä ja häivähdys savua. Viinien suhteen mukula on varsin salliva, valmistustapa ratkaisee kumppanin valinnan.
Kymiläisten suosikkipiirakkaa tullaan hakemaan matkankin takaa. Pelkästään Karhulan torilla myydään yhdestä vaunusta parhaimpina päivinä lähemmäs tuhat Leistin Leipomon lihapiirakkaa. Niistä jokainen tehdään alusta loppuun käsityönä.Vietimme yön yrittäjä Antti Muurin ja hänen leipureidensa oppilaina.
Jos saat käsiisi riistalihaa, nappaa Alkon tilausvalikoimasta nämä viinit liharuokien kumppaniksi.
Viinilehden Vuoden punaviini – ja Vuoden valkoviini -kisan finalistit on valittu vuodelle 2020. Maista ehdokkaat ja äänestä suosikkiasi. Raadin valitsemat voittajat julkaistaan 11.11. Viinilehti Wine Awards -virtuaalitastingissä ja Viinilehdessä, samalla paljastetaan myös yleisön suosikki.
Alkoholin etämyynti nousee otsikoihin tasaisin väliajoin, ja asiasta on väännetty jo vuosia. Nyt keskustelu käy taas kuumana.
Suonenjoki on Suomen tunnetuin mansikkapitäjä ja myös kermaisen Peltolan Blue -sinihomejuuston koti.
Viinimaailmaa kohtasi suru-uutinen lokakuussa 2020, kun tieto australialaisen viinintekijän Taras Ochotan kuolemasta tuli julki. Australialaisten luomu- ja alkuviinien sanansaattaja keräsi paljon huomiota laadukkailla viineillään myös Euroopassa. Viinilehti julkaisi tämän Tarasin haastattelun tammikuussa 2019.