Ylikypsä porsaanposki ja valkosipuli-perunapyree

Wine Awards
Ylikypsä porsaanposki ja valkosipuli-perunapyree

Pehmeäksi hautuneet porsaanposket on täydellinen ruoka Vuoden punaviinin 2018 kanssa.

Ainekset

4–6 annosta
gluteeniton, munaton
45 min + 5 h kypsennykseen
*
1 kg porsaanposkia
3 l vettä
75 g suolaa
*
Kastike:
2 porkkanaa
20 pikkusipulia kuorittuna (tai hillosipulikin käy)
2 valkosipulinkynttä viipaleina
200 g pekonia
200 g herkkusieniä
2 dl punaviiniä
2 oksaa timjamia
2 oksaa rosmariinia
2 laakerinlehteä
4 dl demiglace-kastiketta
suolaa
mustapippuria
*
Perunapyree:
600 g perunaa, jauhoista
vettä
suolaa
2 kokonaista valkosipulia
1 rkl öljyä
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
200 g voita

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja suola.
2. Laita porsaanposket uunivuokaan, kaada liemi päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla ja vielä foliolla.
3. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 5 tuntia.
4. Valmista lihan kypsyessä kastike. Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa porkkanat, putsatut herkkusienet ja pekoniviipaleet paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet.
5. Käristä pekoni kattilassa kypsäksi ja rapeaksi. Lisää kattilaan sienet, porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Jatka paistamista, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
6. Lisää punaviini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä. Lisää yrtit, laakerinlehdet ja demiclace.
7. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 45 minuuttia.
8. Mausta kastike suolalla sekä mustapippurilla.
9. Nosta porsaanposkivuoka pois uunista, kun lihat ovat hautuneet kypsäksi. Nosta lihat uunivuoasta, siirrä kastikkeen joukkoon. Lisää kastikkeeseen poskien haudutuslientä, jos kastike tuntuu paksulta.
10. Valmista perunapyree. Keitä kuoritut perunat suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita kattila vielä hetkeksi liedelle, jotta kaikki neste haihtuu pois.
11. Pyörittele valkosipulit kuorineen öljyssä. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 20 minuuttia. Puserra valkosipulit siivilän läpi ja ota paahtunut pehmeä valkosipuli talteen.
12. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä, lisää valkosipulimassa ja hienonnettu lehtipersilja. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
13. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää voiseos sekaan ja mausta suolalla.
14. Tarjoa perunapyree porsaanposkien ja kastikkeen kera.

Viinisuositus

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016

475537, Alkon tuotesivu
Punaviini / Valle de Leyda / San Antonio, Chile
Viña Leyda
Pinot Noir
15,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viini-lehden Vuoden punaviinin kypsän marjainen aromikkuus täydentää tiivisliemisen ruoan makuja toimien samalla ikään kuin marjaisena lisäkkeenä annokselle. Suolainen pekoni korostaa entisestään viinin kypsän marjaista luonnetta. Pinot noiren hapokkuus tuo ruokaan eloisuutta ja viinin hennon savuinen yrttisyys viimeistelee herkullisen kokonaisuuden.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä