Täytetty teriyaki-lohirulla ja haudutettu broccolini

Resepti
Täytetty teriyaki-lohirulla ja haudutettu broccolini

Vuoden valkoviini 2018 saa rinnalleen aasialaiseen tapaan maustettua lohirullaa ja broccolinia.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, munaton
30 min + 30 min kypsymiseen
*
1 kirjolohifilee nahattomana
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl korianteria hienonnettuna
1/2 sitruuna (kuori)
*
Teriyakikastike:
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl soijakastiketta, (vähäsuolaista, gluteenitonta)
1 chili hienonnettuna
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
*
Haudutettu broccolini:
600 g broccolinia
vettä
1–2 tl suolaa
1/2 dl riisiviinietikkaa
50 g voita
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kirjolohifilee pitkittäin lähes halki, jotta saat avattua fileen kuin kirjanlehden.
2. Nosta lohifilee avattuna kelmun päälle. Mausta filee hyvin suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita tuorejuusto, korianteri ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori keskenään. Levitä massa kirjolohifileen päälle tasaisesti, kuin täyttäisit kääretorttua.
4. Kääri kala rullalle kelmun avulla. Kääri rulla vielä folioon ja kiristä tiukaksi paketiksi.
5. Kypsennä kalaa 80 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna hieman vetäytyä, poista folio sekä kelmu.
6. Sekoita teriyakikastikkeen sokeri, vesi ja soijakastike keskenään kattilassa ja keitä kiehuen 10 minuuttia.
7. Sivele kalarulla teriyakikastikkeella ja grillaa kalaa uunin grillivastuksen alla, kunnes pinta saa kunnon värin.
8. Lisää loppuun teriyakikastikkeeseen hienonnetut chilit ja kevätsipulit. Tarjoa kastikkeena kalan kanssa.
9. Valmista lisukkeeksi haudutettua broccolinia. Keitä broccolinit suolavedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta.
10. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja riisiviinietikka. Nosta broccolinit liemeen ja kuumenna pyöritellen.
11. Mausta lopuksi mustapippurilla. Tarjoa heti lohirullan kanssa.

Viinisuositus

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016

552587, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kamptal Reserve / Niederösterreich, Itävalta
Steininger
Grüner Veltliner
18,40 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viini-lehden Vuoden valkoviinin 2018 runsas, suuntäyttävä hedelmäisyys korostuu maukkaasti ruoan suolaisuuden ansiosta. Toisaalta viinin vienon pippuriset ja yrttiset aromit täydentävät upeasti annoksen mausteisia vivahteita. Rakenteeltaan täyteläinen valkoviini ja mehevä lohiannos ovat miellyttävässä harmoniassa, viinin herkullisen hapokkuuden ryhdittäessä kokonaisuutta.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä