Paahdettua maa-artisokkaa à la Linnea Vihonen

Wine Awards
Paahdettua maa-artisokkaa à la Linnea Vihonen

Ainekset

4 annosta
500 g maa-artisokkaa
80 g pikkelöityjä sieniä (esim. rouskuja)
1/2 rkl suolaa
*
Kaviaaria ja hollandaise:
1 dl soijamaito (makeuttamaton)
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
2 dl rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
1 sitruunan mehu
1 rkl hienonnettua rakuunaa
1 rkl merileväkaviaaria.
1 tl suolaa
*
Kuivattu salvia:
2–3 salvian oksaa (tai 1 rkl kuivattua yrttiä)
*
Mallas-kvinoamuru:
2 viipaletta mallasleipää
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
3 rkl puffattua kvinoaa (esim. Ruohonjuuri-kaupasta)
*
Koristeluun:
sormisuolaa ja oliiviöljyä
syötäviä kukkiatai krassia

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat hyvin ja leikkaa kuorineen paloiksi.
2. Pyörittele maa-artisokkapaloihin kulhossa oliiviöljy ja suola.
3. Paahda kuumassa 230–250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat paahtuneen värisiä ja kypsiä. Väriä saa olla runsaasti!
4. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
5. Kaada soijamaito, etikka ja dijonsinappi kapean ja korkean mittakulhon pohjalle (sauvasekoittimen astia).
6. Sekoita sauvasekoittimella ainekset sekaisin. Kaada öljy päälle ja ala hiljalleen nostaa sauvasekoitinta ylös niin, että kastike emulgoituu (muodostuu paksuhko tasainen kastike).
7. Mausta kurkumalla, sitruunamehulla, rakuunalla ja merileväkaviaarilla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunanmehua.
8. Kuivaa salvian oksia uunissa ritilällä noin tunti 85 asteessa, kunnes salviat murenevat helposti. Vastaavasti voit käyttää 1 rkl valitsemaasi kuivattua yrttiä.
9. Jauha leivät muruksi tehosekoittimessa, lisää oliiviöljy ja ripaus suolaa.
10. Paahda leipämurua 180-asteisessa uunissa noin 15 min (tai kunnes rapeaa). Sekoita paahtamisen aikana.
11. Murusta kuivattu salvia sekä puffattu kvinoa mukaan.
12. Kokoa annos. Pursota lautasen keskelle pursotinpussilla muutama ruokalusikallinen `hollandaisea´. Asettele maa-artisokista kruunu kastikkeen ympärille. Valuta oliiviöljyä kiilloksi maa-artisokkien päälle ja ripottele päälle hieman sormisuolaa. Nosta annoksen päälle 5–6 pientä pikkelöityä sientä.
Ripottele päälle noin ruokalusikallinen kvinoa-mallasmurua. Viimeistele annos syötävillä kukilla, anna luovuutesi loistaa!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä