Kuhaa à la Antti Vahtera
Wine Awards
Ainekset
4 annosta
*
400 g kuhafileetä nahkoineen
100 g karkeaa merisuolaa
*
1 1/2 dl öljyä (maissi- tai rypsiöljyä)
5-6 rkl limetin tai sitruunan mehua
2 cl Akvavit-mausteviinaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl tilliä hienonnettuna
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
*
Tarjoiluun:
4 mini-briossia tai 2 viipaletta briossia
Valmistusohje
1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta kuhafileet päälle ja peitä fileet kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia kylmässä.
2. Ota fileet pois suolasta ja laita ne kylmän virtaavan veden alle. Juoksuta vettä noin 20 minuuttia hiljalleen, jotta liika suolaisuus poistuu kalasta.
3. Kuivaa fileet hyvin paperilla. Leikkaa kuhafileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi.
4. Mausta öljy sitruunan tai limetin mehulla ja akvavitilla. Sivele tarjoiluastian pohja lime-sitruunaliemellä, asettele ohuet viipaleet kalaa astialle vieri viereen.
5. Sivele kalat vielä runsaasti liemellä, sirottele pintaan mustapippuria myllystä ja koristele ruohosipulilla ja tillillä.
6. Tarjoile lämpimän mini-briossin tai briossiviipaleen kanssa.
Mainos, sisältö jatkuu alla
Nostot
Vuoden parhaat luomuviinit 2019 tulevat Ranskasta
Kategoria: Wine AwardsLuomu on muotia – ainakin länsimaissa
Kategoria: ViiniLöytöjä laivan viinibaarista
Kategoria: Kaupallinen yhteistyöVuoden luomuviinit: katso 6 parasta
Kategoria: ViiniVuoden viinit ja Arto Rastaan juhlamenu
Kategoria: RuokaViini Wine Awards 2018 – illan menu ja reseptit
Kategoria: RuokaPaahdettua maa-artisokkaa à la Linnea Vihonen
Kategoria: Wine AwardsSuklaa-mantelitorttua à la Markus Aremo
Kategoria: Wine AwardsToscanalainen tuplavoittaja luottaa luontoon – näin syntyi yleisön suosikkipunaviini
Kategoria: Wine AwardsNäin syntyi Vuoden valkoviini 2018 – viinintekijä kertoo
Kategoria: Wine AwardsVuoden viininystävä 2018: Krista Kosonen
Kategoria: Wine Awards
Tule mukaan ja nauti!
Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.
Kommentoi juttua: Kuhaa à la Antti Vahtera