Hirvipyörykät ja makea sinappikastike

Resepti
Hirvipyörykät ja makea sinappikastike

Ainekset

gluteeniton, munaton
20 min + 25 min kypsymiseen ja maustumiseen
*
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g hirvenjauhelihaa
200 g porsaanjauhelihaa
1/2 dl anjovista hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl maustepippuria
1 tl suolaa
*
Paistamiseen:
voita
*
Makea sinappikastike:
gluteiiniton, munaton, maidoton
15 min + 30 min keittämiseen
*
1/2 porkkana
1 sipuli
1/2 dl sokeria
1 dl punaviinietikkaa
2 dl punaviiniä
4 dl demi glace-kastikepohjaa (esim. HK)
2 tl sinappia (esim. Turun tai Auran)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Hirvipyörykät:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit voissa paistinpannussa.
2. Sekoita lihapullien kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
3. Pyörittele taikinasta isohkoja palloja ja paista pannulla voissa tai kypsennä uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pyörykät täysin kypsiä.

Makea sinappikastike:
1. Kuori kasvikset. Kuutio porkkana ja hienonna sipuli.
2. Paahda sokeri kattilassa. Lisää sipulit ja porkkanat. Lisää myös etikka ja keitä, kunnes etikka on haihtunut lähes pois.
3. Lisää punaviini ja keitä, kunnes siitä on jäljellä noin puolet.
4. Lisää demi glace ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä 2/3.
5. Siivilöi kastike. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Vinkki:
Tarjoile tilli-perunamuusin ja lanttu-waldorfsalaatin kera.

Viinisuositus

Hewitson Miss Harry 2015

Poistunut valikoimasta
Punaviini / Barossa Valley / Etelä-Australia, Australia
Hewitson
Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Shiraz
15,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin kypsä hedelmäisyys muuttuu suutuntumaltaan lähes makeaksi pyöryköiden ja kastikkeen intensiivisten makujen ansioista. Viinin makeat sävyt antavat myös mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Raikas hapokkuus tuo yhdistelmään eloisuutta. Rustiikkisen rehellistä täydellisyyttä!

 

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä