Hernesosekeitto tuoreista herneistä

Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetken. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi keitto ja lisää lusikallinen smetanaa juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

250 g tuoreita vihreitä herneitä (tai pakasteherneitä)

1 salottisipuli

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

8 dl mietoa kasvislientä

2 dl kuohukermaa

1 dl silputtua persiljaa

mustapippuria

suolaa

1 dl smetanaa

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetken. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi keitto ja lisää lusikallinen smetanaa juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla