Hedelmäinen punakaali-sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

Resepti
Hedelmäinen punakaali-sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
30 min + 20 min maustumiseen
*
1/4 punakaali
1 dl tuoreita taateleita
2 päärynää
2 endiiviä
200 g sinihomejuustoa
*
Mausteliemi:
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl väkiviinaetikkaa
*
Pippurijogurtti:
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
*
Koristeluun:
tuoreita yrttejä tai krasseja

Valmistusohje

1. Kiehauta mausteliemen vesi, sokeri ja etikka.
2. Suikaloi punakaali hyvin ohueksi ja kaada liemi kaalisuikaleiden päälle. Anna pehmentyä 20 minuuttia, mieluiten pari tuntia.
3. Poista taateleista kivet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja paloittele päärynät.
4. Asettele endiivin lehdet yksitellen uunipellille. Täytä ne valutetulla punakaalilla, taateleilla ja päärynällä. Ripottele pintaan sinihomejuusto.
5. Grillaa nopeasti uunin grillivastuksen alla 220 asteessa, kunnes juusto on hieman ruskettunut.
6. Sekoita pippurijogurtin ainekset keskenään.
7. Tarjoile täytetyt endiivit pippurijogurtin ja tuoreiden yrttien kanssa.

Viinisuositus

Codorniu Ecológica Cava Semi Seco

509947, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / DO Cava / Espanja
Codorníu
Macabeo, Parellada, Xarel.lo
10,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Salaatin makeat hedelmät sekä suolainen sinihomejuusto ja mausteinen pippurijogurtti tarvitsevat viiniltä viehkeää makeutta pehmentämään yhdistelmää. Viinin makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat annoksen makuihin erinomaisesti ja kuplat tuovat miellyttävästi esiin salaatin moninaiset maut.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä