Blinit

Resepti
Blinit

Blinien maun salaisuus on tattarijauhot. Kullankeltaisen ulkonäon takaa paistamiseen käytetty voi, jota on turha säästellä. Viinien suhteen blini, rapea laskiaispannukakku, on kaikkijuomainen. Lisukkeet lopulta määrittävät, täytetäänkö lasi kuplilla vai ilman.

Ainekset

noin 30 pientä
*
1/2 pkt (25 g) tuorehiivaa
4 dl täysmaitoa
voita
2 1/2 dl tattarijauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
2 dl ruokajogurttia
4 rkl voisulaa
1 dl olutta
1 tl suolaa
1/4 tl sokeria
3 valkuaista
*
Paistamiseen:
voita
*
Mätilisuke:
mätiä
sipulisilppua
smetanaa
*
Savuporolisuke:
savuporomurua tai viipaleita
mauste- tai suolakurkkuja
hunajaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot.
3. Anna taikinan kohota noin 4 tuntia.
4. Lisää keltuaiset, jogurtti, voisula, olut, suola ja sokeri. Sekoita.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
6. Paista blinit voissa keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla.
7. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy.
8. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Bliniviinisuositus

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä