Reseptit

Yrttinen brie-uunimunakas

Munakas kuuluu brunssille. Helppo mutta herkullinen yrttinen uunimunakas on aateloitu brie-juustolla. Toimii myös viikonlopun aamiaisella.

Ainekset

6 annosta

gluteeniton, kasvis

15 min + 30 min paistamiseen

*

8 munaa

1 dl kermaa (tai maitoa/vettä)

1 dl salviaa hienonnettuna

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 dl kevätsipulia hienonnettuna

ripaus suolaa

150 g briejuustoa

ituja

Valmistusohje

1. Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti munien rakenne rikki.
2. Lisää kerma, hienonnetut yrtit ja kevätsipuli. Mausta kevyesti suolalla.
3. Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai voideltuun valurautapaistinpannuun (halkaisija 22–24 cm).
4. Paista munakasta 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Paloittele päälle briejuusto ja jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt keskeltä.
5. Anna munakkaan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Koristele iduilla ja tarjoa papu-fenkolisalaatin kanssa.

Viinisuositus

Nepenthe Prestige Cuvée Chardonnay Pinot Noir Extra Dry

506447, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Adelaide Hills / Australia
Australian Vintage
Chardonnay, Pinot Noir
15,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Erittäin hedelmäinen, vienon kermainen ja pähkinäinenkin maku. Runsas kuohuviini eksoottisissa aromeissaan, viehkeässä makeudessaan ja pehmeässä maussaan on erinomainen valinta runsasmakuiselle brunssille. Erityisen hyvin viini sopii yrttisen brie-munakkaan seuraksi.

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Kaupallinen yhteistyö

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

TOP 5: Magnumit kesäjuhliin

12.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Shutterstock

Liity porukkaamme, haemme uutta työntekijää

11.06.2019 Elisa