viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Yrteillä täytettyä porsaankylkeä ja sitrusliemessä haudutettuja kasviksia

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa porsaankylki sivuttain leveäksi matoksi ja mausta se pippurilla ja suolalla. Sivele koko levyn sisäpintaan sinappia. Levitä päälle vieri viereen pekoniviipaleet ja ripottele pinnalle silputut yrtit. Rullaa levy kääretortun tavoin tiukaksi paketiksi ja sido se lämmönkestävällä narulla tiukasti kiinni. Paista 120-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Kylkirulla on parhaimmillaan paistilämpömittarin näyttäessä 78 astetta. Kääri rulla […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g porsaankylkeä

1 dl silputtua basilikaa

1 dl silputtua persiljaa

1 rkl silputtua rosmariinia

2 rkl Dijon-sinappia

100 g savupekoniviipaleita

mustapippuria myllystä

suolaa

Haudutetut kasvikset

1 pieni selleri

1 pieni palsternakka

15 kirsikkatomaattia

2 appelsiinin mehu

2 sitruunan mehu

0,5 dl kirkastettua voita

mustapippuria myllystä

suolaa

1 dl silputtua basilikaa

Valmistusohje

Leikkaa porsaankylki sivuttain leveäksi matoksi ja mausta se pippurilla ja suolalla. Sivele koko levyn sisäpintaan sinappia. Levitä päälle vieri viereen pekoniviipaleet ja ripottele pinnalle silputut yrtit. Rullaa levy kääretortun tavoin tiukaksi paketiksi ja sido se lämmönkestävällä narulla tiukasti kiinni. Paista 120-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Kylkirulla on parhaimmillaan paistilämpömittarin näyttäessä 78 astetta. Kääri rulla folioon puoleksi tunniksi. Poista rullasta narut ja leikkaa se viipaleiksi.

Haudutetut kasvikset

Kuori selleri ja palsternakka ja leikkaa ne 1 cm:n kuutioiksi. Pane juureskuutiot, tomaatit, hedelmien mehut ja voi uunivuokaan. Mausta pippurilla ja vähällä suolalla. Kypsennä kasviksia 120-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Ripottele pinnalle basilika ja tarkista maku.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä