Reseptit

Yrteillä täytetty toskanalainen possunfilee

30.03.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Possunfileen sisältä löytyy maukas yllätys toskanalaiseen tapaan - yrteistä ja sardelleista tehty makuraita. Tarjoa sen kanssa tomaattikastiketta ja vaikkapa valkosipulissa paistettua pinaattia.

Ainekset

1 possun sisäfilee

suolaa

mustapippuria myllystä

4 valkosipulinkynttä

4 rkl rosmariinia hienonnettuna

4 rkl salviaa hienonnettuna

2 sardelli- tai anjovisfileetä

noin 3/4 dl oliiviöljyä

*

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

*

Lisäksi:

paistinarua

paistilämpömittari

*

Tarjoiluun ja koristeluun:

tomaattikastiketta

oliiveja

salviaa

Valmistusohje

1. Ota possunfilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa filee auki levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kuoritut valkosipulit, yrtit ja sardellit tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on jämäkkää mutta levittyvää.
3. Levitä tahna possunfileen sisään. Kääri filee rullaksi. Sido rulla paistinarulla.
4. Paista fileeseen kaunis väri voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan.
5. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 68 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Viipaloi filee ja tarjoa tomaattikastikkeen ja oliivien kanssa. Koristele ruoka muutamalla salvianlehdellä.

Viinisuositus

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2016

Alkon tuotenro: 007122

Punaviini Italia
20,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Simpukka-rapupasta, Pasta allo scoglio

time Created with Sketch.
25 min
Maidoton Pasta

Lue lisää

Klassikkopunaviini ja grillattu entrecôte – yhdistelmä, joka vie sinut Italiaan!

Kaupallinen yhteistyö

21.06.2021 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Jarkko Peränen – saunomista Chianti Classicon alueella

16.06.2021 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Riikka Sukula – Nebbioloa ja Barberaa Piemontessa

16.06.2021 Viinilehden toimitus