viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Yrteillä kuorrutettu lampaankaree ja uunijuureksia

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista kareesta ylimääräiset kalvot ja jänteet ja raaputa kyljysluut valkoisiksi. Mausta karee pippurilla ja suolalla. Ruskista liha paistinpannussa vähässä voissa joka puolelta. Pane yrtit, valkosipulimurske, leipäkuutiot ja lämmin voisula tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Levitä yrttisekoitus kareen päälle. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista kareeta180-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600–700 g lampaankareeta

2 dl silputtua persiljaa

1 dl silputtua ruohosipulia

1 dl silputtua basilikaa

4–6 murskattua valkosipulinkynttä

2 kantitonta paahtoleivän viipaletta kuutioina

1 dl sulatettua voita

mustapippuria myllystä

suolaa

Uunijuurekset

3 porkkanaa

1 pieni lanttu

1 pieni selleri

8 pientä salottisipulia

3 rkl voita

0,5 dl siirappia

1 dl vettä

mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

Poista kareesta ylimääräiset kalvot ja jänteet ja raaputa kyljysluut valkoisiksi. Mausta karee pippurilla ja suolalla. Ruskista liha paistinpannussa vähässä voissa joka puolelta. Pane yrtit, valkosipulimurske, leipäkuutiot ja lämmin voisula tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Levitä yrttisekoitus kareen päälle. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista kareeta180-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen viipalointia.

Uunijuurekset

Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa juurekset 1,5 cm:n kuutioiksi, mutta jätä sipulit kokonaisiksi. Lisää kaikki ainekset voideltuun paistovuokaan ja kypsennä ne pehmeiksi 160 – 180-asteisessa uunissa. Sekoita paiston aikana ja tarkista ennen tarjoilua vielä mausteet.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

3x ravintola alkoholittomalle nautiskelijalle

05.07.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat Helmi Padatsu ja ravintolat

Ruokakauppaviinit – nämä testasimme!

20.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä