viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee

26.06.2012 Antti Vahtera

Lampaanfilee kuorrutetaan yrteillä ja tarjoillaan perunapaistoksen kanssa. Kaada lasiin hyvää viiniä ja nauti.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g lampaan ulkofileetä

*

Marinadi:

*

1 dl öljyä

1-2 hienonnettua salottisipulia

3 kevyesti musrskattua valkosipulinkynttä

rosmariinia

timjamia

musta- ja valkopippuria myllystä

*

Yrttikuorrutus:

*

1 dl basilikanlehtiä

1 dl persiljaa

1 dl ruohosipulia

0,5 tl karkeaa suolaa

2-3 dl maustamatonta majoneesia

2 valkosipulinkynttä

1 dl raastettua valkoista leipää

musta- ja valkopippuria myllystä

*

Perunapaistos:

*

250 g uuniperunaa

100 g voita

valkopippuria

suolaa

Valmistusohje

Marinadi

1. Valmista marinadi sekoittamalla reseptin aineet keskenään.
2. Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja kalvot. Marinoi fileitä 1-2 vrk marinadissa.

Yrttikuorrutus

1. Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa.
2. Lisää majoneesi, vaalea leipä ja sekoita tasaiseksi.
3. Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola.

Lampaanfilee

1. Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla. Mausta ne pippurilla ja suolalla.
2. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 C uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa.
3. Tarjoile perunapaistoksen ja tuoreiden vihennesten kanssa.

Perunapaistos

1. Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa.
2. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200 C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pääruoka

Linssi-perunalaatikko

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen parhaat: huippuviini ja karitsankyljykset

Kaupallinen yhteistyö

04.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä