Vahteran resepti

Ylikypsää porsaankylkeä ja hernepyreetä

26.06.2012 Antti Vahtera

Joku saattaa kuvitella, että tuossahan on varsinaista äijäruokaa, rasvaista sellaista. Pitkässä paistamisessa rasva poistuu ja jäljelle jää hurmaava maku. Ja sehän taas maistuu kaikille.

Ainekset

700 g luutonta viljaporsaankylkeä, kamaralla

2 dl kuumaa ankanrasvaa

jos ankan- tai hanhenrasvaa ei ole, pane vuokaan 1 dl vettä ja kypsennä ohjeen mukaisesti, hyvää tulee, mutta ei niin hyvää!

Hernepyree

4 dl vihreitä pakasteherneitä

1 pieni salottisipuli

1 tl voita

2 dl kermaa

valkopippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kylkipala neljäksi samankokoiseksi palaksi. Pane palat pieneen reunalliseen paistovuokaan (vuoan pohja lähes täyttyy lihasta) ja kaada kuuma ankanrasva päälle.
2. Kypsennä 90-asteisessa uunissa noin 5 tuntia.
3. Poista lämpimistä lihoista nahkakamara ja nosta lihat ritilälle, jotta kaikki ylimääräinen rasva valuu pois. Mausta palat mustapippurilla ja suolalla.
4. Tee palojen rasvapintaan pieniä viiltoja lihaan asti. Paahda palat pannussa rasvapuolelta rapeiksi niin, että kaikki rasva sulaa pois, mutta älä polta pintaa mustaksi.
5. Tarjoa hernepyreen lisäksi makeaa puolukka- tai karpalohilloketta.

Hernepyree

1. Kuori sipuli ja silppua se erittäin hienoksi. Kuullota sipuli kattilassa voissa pehmeäksi.
2. Lisää joukkoon herneet ja anna niiden lämmetä sekoittaen.
3. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Kaada seos tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi.
4. Kaavi seos tarkasti siivilään ja painele lusikalla siivilän läpi kattilaan. Siivilään ei saa jäädä kuin herneen kuoret.
5. Mausta samettisen tasainen pyree pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka

Lue lisää

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Portugali lasissa ja lautasella – herkulliset reseptit ja houkuttelevimmat viinit!

15.02.2021 Viinilehden toimitus

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus