Reseptit

Yhden astian lasagne

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Säästä tiskiä ja aikaa, valmista pikalasagne yhdessä kattilassa ja puolessa tunnissa. Nauti italialaisen punaviinin kera.

Ainekset

2 valkosipulinkynttä

400 g naudanjauhelihaa

2 prk (á 390 g) pastakastiketta, esim. Pirkka Parhaat Ricotta

1 prk (500 g) tomaattimurskaa

5 dl vettä

½ tl mustapippuria

¼ tl suolaa

1 ps (500 g) pastaa, esim. Myllyn Paras mini lasagne

2 mozzarella-palloa

1 dl juustoraastetta

1 dl yrttejä hienonnettuna, esim. oregano ja persilja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Laita isoon uunin kestävään kattilaan tai pataan valkosipulit, jauheliha, pastakastikkeet ja tomaattimurska. Kuumenna ja pilko liha hämmennellen pieneksi.
3. Kun tomaattikastike kiehuu, lisää vesi, mausteet ja pasta. Anna kiehua noin 8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos tuntuu kovin paksulta tai uhkaa palaa pohjaan.
4. Valuta ja leikkaa mozzarellapallot viipaleiksi. Levitä mozzarellaviipaleet, juustoraaste ja puolet yrteistä pastakattilan pinnalle.
5. Nosta kattila uuniin kuumien grillivastusten alle noin 5 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja saanut väri.
6. Ripottele pinnalle loput yrtit ja tarjoile.

Viinisuositus

Terre da Vino Ansisa Barbera d’Alba 2017

470057, Alkon tuotesivu
Punaviini / DOC Barbera d'Alba / Piemonte, Italia
Terre da Vino
Barbera
12,48 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lindströmin pihvit

time Created with Sketch.
40 min
Liharuoka
Pääruoka

Pasta bolognese

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Maa-artisokkatryffelipasta

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka