Vahteran resepti

Vuohenjuustosalaatti

Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa […]

Ainekset

200 g vuohenjuustoa (esim. Riblaire)

1/2 purjoa

8 aurinkokuivattua tomaattia

2-3 rkl pinjansiemeniä

4 paahtoleipäviipaletta

rapeaa salaattia (esim. frisee)

mustapippuria myllystä

maldon suolaa

makeaa balsamico- viinietikkakastiketta

kirkastettua voita

(sulata 50 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa)

Valmistusohje

Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa juustoleipiä 200 °C uunissa muutama minuutti, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean pinnan. Nosta leivät salaatin päälle ja ripottele annokseen paahdettuja pinjansiemeniä.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Hampurilainen karitsapihvillä

time Created with Sketch.
45 min
Munaton leipä

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Stellenrust Wine Estate

02.07.2020 Viinilehden toimitus

Valkohomejuusto ja 3 x juomasuositus

18.06.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus