Yleinen

Vuohenjuusto-omenapullat

13.09.2018 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Syksyn paras jälkiruoka on sopivasti makea, pikkuisen suolainen, rouskuva ja pehmeä.

Ainekset

6 annosta

25 min

*

6 viipaletta (rusina)pullapitkoa

2 rkl voita

2 rkl fariinisokeria

1 dl kaurahiutaleita

1–2 omenaa

1/2 pkt (60 g) chevre-vuohenjuustoa

2 rkl juoksevaa hunajaa

basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Sulata voi paistinpannulla. Paista pullaviipaleisiin kaunis väri. Nosta pullat pois pannulta.
2. Mittaa pannulle sokeri ja kaurahiutaleet. Paahda ruskeiksi ja rapeiksi. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään.
3. Leikkaa omenasta hyvin ohuita viipaleita, kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria. Leikkaa juustosta 10­­–12 kiekkoa.
4. Asettele omena- ja juustoviipaleet pullapalojen päälle ja paista leipäsiä 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä.
5. Ripottele valmiiden lämpimien leipien päälle kauramurua ja valuta hunajaa. Koristele basilikanlehdillä.

Arkiviinisuositus

Tosti Asti Dolce

Alkon tuotenro: 008776

Kuohuviini Italia
10,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tumma kanipata

Maidoton Liharuoka
Alkuruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden punaviini on tässä! Voittaja hämmästytti tuomariston

22.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Piskonen + tyyli Juuli Hakkarainen

Blaufränkisch – itäisen Keski-Euroopan herkku

22.09.2021 Mika Vanne + kuva shutterstock

Tulvan jälkeen – Saksan tulvat Ahrin viinialueella

22.09.2021 Mika Vanne + kuva shutterstock