viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Vuohenjuusto-kurpitsakiekot

14.02.2019 Linnea Vihonen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

servings Created with Sketch.
4 annosta

Kurpitsa-kiekot sopivat alkupalaksi tai suurempana annoksena pääruoaksi. Nauti pinot gris -viinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

1 h 15 min + 6 h maustumiseen

*

1 myskikurpitsa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl sormisuolaa

2 sitruunaa

200 g pehmeää vuohenjuustoa

1/2 dl manteleita paahdettuna

1/4 tl mustapippuria

*

Pikkeliliemi:

3 dl vettä

2 dl sokeria

1 dl väkiviinaetikkaa

*

Ruskistettu voi:

200 g voita

*

Friteeratut kaprikset:

1 dl kapriksia (pieniä)

5 dl rypsiöljyä

(salvian lehtiä)

*

Koristeluun:

1/2 dl manteleita paahdettuna

granaattiomenansiemeniä

krassia

Valmistusohje

1. Valmista ensin pikkeliliemi. Kiehauta kaikki ainekset kattilassa, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa kurpitsa kahtia. Kuori paksumpi, pallomainen pää kuorimaveitsellä, poista siemenet ja leikkaa suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Viipaloi mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi, nauhamaisiksi suikaleiksi. Säästä toinen kurpitsan puolikas.
3. Kaada jäähtynyt pikkeliliemi kurpitsanauhojen päälle ja anna marinoitua viileässä vähintään 6 tuntia.
4. Valmista ruskea voi. Sulata ja kiehauta voi kattilassa kuumalla lämmöllä, niin että hera ruskistuu. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.
5. Friteeraa kaprikset. Kuumenna öljy kattilassa 170 asteeseen. Kaada kaprikset metallisiivilään. Laske kaprikset siivilässä öljyyn ja anna kypsyä muutama minuutti, kunnes kaprikset ovat rapeita. Valuta turha öljy pois talouspaperin päällä. Halutessasi voit friteerata salvian lehtiä koristeeksi samalla tavalla.
6. Leikkaa yksi sitruuna noin 1 cm viipaleiksi ja viipaleet kahtia. Grillaa sitruunaviipaleita kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes väri on kaunis.
7. Pehmitä vuohenjuustoa kulhossa. Lisää yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää paahdetut, hieman rouhitut mantelit. Sekoita ja mausta mustapippurilla.
8. Leikkaa kurpitsan toinen, kapeampi osa kuorineen ohuiksi kiekoiksi. Pirskottele kurpitsakiekoille oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla sekä pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kauniin värisiä.
9. Kokoa annos. Asettele vuohenjuusto-kurpitsakiekot tarjoiluvadille. Lusikoi noin ruokalusikallinen vuohenjuustoa kaikille kiekolle. Koristele pikkelöidyllä kurpitsalla, friteeratuilla kapriksilla (ja rapealla salvialla). Valuta ruoan päälle ruskistettua voita ja koristele murskatuilla manteleilla, granaattiomenan siemenillä ja vihreällä krassilla.

Viinisuositus

Trimbach Pinot Gris Réserve 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
24,28 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä