viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Vorschmack

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Laita lihat, häränhännät ja kuoritut, viipaloidut sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nostele lihat ja sipulit pois. Lisää tomaattipyree ja jatka häränhäntien kypsennystä 160 asteisessa uunissa kunnes lihat irtoavat luista. Poista häränhännistä lihat ja lisää noin 2- 3 litraa vettä vuokaan luiden päälle ja anna kiehua 220-asteisessa uunissa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kg luutonta lampaanlihaa (niskaa tai lapaa)

250 g naudanpaistia

1 kg häränhäntiä

3 rkl tomaattipyreetä

300 g matjes-sillifileetä

100 g anjovista

6 keltasipulia

6- 8 valkosipulinkynttä

mustapippuria

ripaus cayennepippuria

vettä

Valmistusohje

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Laita lihat, häränhännät ja kuoritut, viipaloidut sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nostele lihat ja sipulit pois. Lisää tomaattipyree ja jatka häränhäntien kypsennystä 160 asteisessa uunissa kunnes lihat irtoavat luista.

Poista häränhännistä lihat ja lisää noin 2- 3 litraa vettä vuokaan luiden päälle ja anna kiehua 220-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Siivilöi liemi.

Jauha lihat, sipulit, sillit ja anjovikset lihamyllyllä. Nosta jauhettu seos valurautapataan tai paksupohjaiseen kattilaan, lisää lientä ja kuoritut, murskatut valkosipulin kynnet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 4- 5 tuntia. Vorschmackin pitää valmiina olla samettisen kiinteää. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Tarjoile punajuuren, suolakurkun, sipulin, smetanan ja perunamuhennoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä